اطلاعیه: از این پس امکان تهیه آب دیونیزه در محل آزمایشگاه مرکزی دانشکده کشاورزی فراهم می باشد

 

 

کاربرد HPLC در علوم کشاورزی

برای شرکت کنندگان این کارگاه از سوی کالج دانشگاه فردوسی مشهد گواهی قابل ترجمه صادر می گردد.

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 10 ساعت بوده و شامل یک جلسه کلاس تئوری به مدت 4 ساعت در محیط آموزشی و یک جلسه کلاس عملی به مدت 3 ساعت در محیط آزمایشگاهی و یک جلسه کلاس تمرین عملی به مدت 3 ساعت در محیط آزمایشگاه خواهد بود.

ردیف

موضوع

روز

ساعت شروع

ساعت پایان

1

مبانی تئوری سیستم HPLC و کاربرد آن در علوم کشاورزی

اول

08:00

10:00

09:30

11:30

2

رسم، تحلیل و آنالیز منحنی استاندارد و تمرین با دستگاه

دوم

09:00

13:00

12:00

16:00

سرفصل ها

بخش تئوری

  1. مبانی پایه HPLCو چرایی استفاده از آن
  2. نمونه گذاری و محلول ها
  3. ستون و آشکار ساز های HPLC

بخش عملی: روز اول (رسم، تحلیل و آنالیز منحنی استاندارد)

  1. آماده سازی محلول های استاندارد و محلول مادر
  2. روش صحیح آنالیز نمونه و نمونه گذاری
  3. در زمان اجرای یک متد چه اتفاقی می افتد؟
  4. توالی چیست؟
  5. تحلیل نتایج و رسم منحنی کالیبراسیون

بخش عملی: روز دوم (روش ها و متد های اجرایی و ارزش گذاری داده ها )

  1. 1.انتخاب متد مناسب به چه معناست؟
    چطور یک متد مناسب انتخاب کنیم؟
  2. 2.ارزش گذاری متدها و پارامتر های مورد نیاز
  3. 3.تحلیل داده ها و ارزش گذاری متد و نتایج

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم دکتر معین فرد عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، به همراه دستیار علمی، می باشند.

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد

ندارد

6.000.000

دانشجویان (با ارایه کارت دانشجویی)

20 درصد

4.800.000

دانشجویان دانشگاه فردوسی

30 درصد

4.200.000

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

نظر به محدودیت تعداد دانش پژوهان دربخش عملی، اولویت بندی بر اساس زمان ثبت نام انجام خواهد شد.

شماره حساب

شماره حساب: 425308769

شماره کارت: 8990-0126-8370-5859

شماره شبا: 240180000000000425308769IR (مرکز خودگردان واحد ویژه آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی)

به نام عوایداختصاصی واحدویژه خدمات آزمایشگاهی نزد بانک تجارت

زمان و مکان برگزاری دوره

این کار گاه از روز 7 خرداد ماه 1398 آغاز و به مدت دو روز ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، ساختمان های تحصیلات تکمیلی و آزمایشگاه آکرودیته روغن می باشد.

استخراج DNA و بررسی کمیت و کیفیت آن و واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR

برای شرکت کنندگان این کارگاه از سوی کالج دانشگاه فردوسی مشهد گواهی قابل ترجمه صادر می گردد

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 18 ساعت بوده و شامل سه جلسه کلاس تئوری-عملی در محیط آزمایشگاهی خواهد بود.

سرفصل ها

  1. آشنایی با روش های متداول استخراجDNAی ژنومی، کاربردها و مزایای هر روش
  2. آشنایی با مراحل کلی استخراج DNA (استخراج محتویات داخل سلول، حذف ناخالصی های پروتئینی، رسوب اسید های نوکلئیک، خلوص و تغلیظ DNA) و روش های مختلف بررسی کمیت و کیفیت آن
  3. تهیه محلول ها و بافرهای روش CTAB
  4. استخراج DNAی ژنومی از برگ (Doyle and Doyle, 1990 Modification of )
  5. بررسی کمیت و کیفیت DNAی استخراج شده با الکتروفورز افقی و اسپکتروفتومتر (نانودراپ) و تفسیر نتایج
  6. آشنایی با مراحل اصلی واکنش زنجیره ای پلیمراز
  7.   آشنایی با نقش مواد در واکنش PCR و بهینه سازی آن ها
  8.   انجام PCR نمونه با DNAی استخراج شده از برگ
  9.   تفکیک قطعه یا قطعات تکثیر شده با استفاده از الکتروفورز افقی
  10. مشاهده و تفسیر نتایج

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم مهندس مشیری، کارشناس آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد

ندارد

3.000.000

دانشجویان (با ارایه کارت دانشجویی)

20 درصد

2.400.000

دانشجویان دانشگاه فردوسی

50 درصد

1.500.000

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

شماره حساب

شماره حساب: 425308769

شماره کارت: 8990-0126-8370-5859

شماره شبا: 240180000000000425308769IR (مرکز خودگردان واحد ویژه آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی)

زمان و مکان برگزاری دوره

این کار گاه از روز 7 خرداد ماه 1398 آغاز و به مدت سه روز ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، ساختمان زیست فناوری کشاورزی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی می باشد

آشنایی عملی با مهمترین روش های ریز ازدیادی و کشت بافت

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 12 ساعت بوده و شامل یک جلسه کلاس تئوری به مدت 2 ساعت در محیط آموزشی و پنج جلسه کلاس عملی و تمرین به مدت 10 ساعت در محیط آزمایشگاهی خواهد بود.

ردیف

موضوع

روز

ساعت شروع

ساعت پایان

1

  • آشنایی با تهیه محلول ها
  • آماده سازی محیط کشت

اول

14:30

16:30

2

  • کشت کالوس
  • باززایی

دوم

14:30

16:30

3

  • کشت مریستم

سوم

14:30

16:30

4

  • ریز ازدیادی
  • انجام واکشت

چهارم

14:30

16:30

5

  • ریشه زایی
  • انتقال به گلدان

پنجم

14:30

16:30

سرفصل ها

بخش تئوری

  1. آشنایی با تهیه محلول ها و محیط کشت
  2. کشت ریز نمونه با هدف تولید توده کالوس و باززایی
  3. کشت مریستم
  4. ریز ازدیادی (کشت جوانه جانبی و انتهایی)
  5. ریشه زایی و انتقال گیاهچه های استریل به شرایط in vivo

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم مهندس مشیری، کارشناس آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد

ندارد

4.000.000

دانشجویان دانشگاه فردوسی

50 درصد

2.000.000

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

نظر به محدودیت تعداد دانش پژوهان دربخش عملی، اولویت بندی بر اساس زمان ثبت نام انجام خواهد شد.

شماره حساب

شماره حساب: 10662536412

شماره کارت: 8440-1007-7270-5041

شماره شبا: 190700001000126625364012IR (عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی)

به نام عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات آزمایشگاهی نزد بانک رسالت

زمان و مکان برگزاری دوره

این کارگاه از روز 29 آبان ماه 1398 آغاز و به مدت شش هفته (شش جلسه) ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، ساختمان زیست فناوری کشاورزی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی می باشد.

 

استخراج DNA ژنومی

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 10 ساعت بوده و شامل کلاس تئوری-عملی (3 ساعت تئوری، 7 ساعت عملی) در محیط آزمایشگاهی خواهد بود.

ساعت

روز

13:30-11:30

11:30-11

11-10

10-8

سرفصل 4 استخراج DNA (استخراج محتویات داخل سلول، حذف ناخالصی های پروتئینی، رسوب اسید های نوکلئیک)

استراحت

سرفصل 3

سرفصل های 1 و 2

اول

سرفصل 5

استراحت

سرفصل 4 استخراج DNA ( حل کردن رسوب DNA ، خلوص و تغلیظ آن)

دوم

 

 

 

 

سرفصل ها

  1. آشنایی با روش های متداول استخراجDNA ‌ ی ژنومی، کاربردها و مزایای هر روش
  2. آشنایی با مراحل کلی استخراج DNA (استخراج محتویات داخل سلول، حذف ناخالصی های پروتئینی، رسوب اسید های نوکلئیک، خلوص و تغلیظ DNA) و روش های مختلف بررسی کمیت و کیفیت آن
  3. تهیه محلول ها و بافرهای روش CTAB
  4. استخراج DNAی ژنومی از برگ (Doyle and Doyle, 1990Modification of )
  5. بررسی کمیت و کیفیت DNAی استخراج شده با الکتروفورز افقی و اسپکتروفتومتر (نانودراپ)
  6. تفسیر نتایج

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم مهندس مشیری، کارشناس آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد

ندارد

2.000.000

دانشجویان دانشگاه فردوسی

50 درصد

1.000.000

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

شماره حساب

شماره حساب: 10662536412

شماره کارت: 8440-1007-7270-5041

شماره شبا: 190700001000126625364012IR (عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی)

به نام عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات آزمایشگاهی نزد بانک رسالت)

زمان و مکان برگزاری دوره

این کارگاه از روز 9 آذر ماه 1398 آغاز و به مدت دو روز ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، ساختمان زیست فناوری کشاورزی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی می باشد.

 

واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 10 ساعت بوده و شامل دو جلسه کلاس تئوری-عملی در محیط آزمایشگاهی خواهد بود.

ساعت

روز

13:30-11:30

11:30-11

11-9

سرفصل 3

استراحت

سرفصل های 1 و2

اول

سرفصل 5

استراحت

سرفصل 4

دوم

 

 

 

 

سرفصل ها

  1. آشنایی با مراحل اصلی واکنش زنجیره ای پلیمراز
  2. آشنایی با نقش مواد در واکنش PCR و بهینه سازی آن ها
  3. انجام PCR نمونه با DNAی استخراج شده از برگ
  4. تفکیک قطعه یا قطعات تکثیر شده با استفاده از الکتروفورز افقی
  5. مشاهده و تفسیر نتایج

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم مهندس مشیری، کارشناس آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند.

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد

ندارد

2.000.000

دانشجویان دانشگاه فردوسی

50 درصد

1.000.000

 

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

شماره حساب

شماره حساب: 10662536412

شماره کارت: 8440-1007-7270-5041

شماره شبا: 190700001000126625364012IR (عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی)

به نام عوایداختصاصی واحدویژه خدمات آزمایشگاهی نزد بانک رسالت

زمان و مکان برگزاری دوره

این کارگاه از روز 16 و 17 آذرماه 1398 آغاز و به مدت دو روز ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، ساختمان زیست فناوری کشاورزی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی می باشد.

آشنایی با الزامات استاندارد بین المللی سیستم مدیریت

ایمنی مواد غذایی(ISO -22000)

جدول زمانبندی

طول دوره کارگاه 10 ساعت بوده و شامل دو جلسه کلاس تئوری به مدت 5 ساعت در محیط آموزشی خواهد بود.

               ساعت/روز              

8-10/30

13-11

اول

سر فصل و سر فصل دوم

سر فصل 3

دوم

ادامه سر فصل 3

سر فصل 4 (عملی)

 

سرفصل ها

1-    آشنایی اجمالی با سازمان های بین المللی موثر در تدوین قوانین و استانداردهای مواد خوراکی و آشامیدنی

2-    آشنایی با مبانی، مراجع الزامی ، واژگان و تعاریف

3-    تشریح الزامات، طرح ریزی، مستند سازی و به روز آوری سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (ISO:22000) در زنجیره مواد غذایی

4-    آشنایی با پیاده سازی طرح HACCP در زنجیره مواد غذایی ( عملی و تئوری)

مدرس دوره

مدرس این کارگاه، سرکار خانم مهندس روشنک، دستیار پژوهشی و سرممیز ایزو می باشد.

این کارگاه همچنین تحت نظارت سرکار خانم دکتر شهیدی عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی میباشد.

 

 

ثبت نام

جدول قیمت ها

عنوان

تخفیف

مبلغ نهایی (ریال)

آزاد ندارد 3.000.000
دانشجویان دانشگاه فردوسی 50 درصد 1.500.000

نحوه ثبت نام

متقاضیان می بایست پیش از پایان مهلت ثبت نام، با مراجعه حضوری به دفتر واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی واقع در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، فرم ثبت نام و فیش بانکی را دریافت و پس از تکمیل فرم و فرآیند واریز، ثبت نام خود را قطعی نمایند.

کارگاه ها صرفا در صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان برگزار می شود.

نظر به محدودیت تعداد دانش پژوهان دربخش عملی، اولویت بندی بر اساس زمان ثبت نام انجام خواهد شد.

شماره حساب

شماره حساب: 10662536412

شماره کارت: 8440-1007-7270-5041

شماره شبا: 190700001000126625364012IR (عواید اختصاصی واحد ویژه خدمات تخصصی آزمایشگاهی)

به نام عوایداختصاصی واحدویژه خدمات آزمایشگاهی نزد بانک رسالت

زمان و مکان برگزاری دوره

این کارگاه از روز 20 و 21 آذر ماه 1398 آغاز و به مدت دوروز ادامه می یابد.

مکان برگزاری کارگاه، ساختمان تحصیلات تکمیلی، سالن ویدیو کنفرانس دانشکده کشاورزی می باشد.